Saturday 26 September 2009

Alguna cosa havia de valdre la pena... a RTVV

Acabe de vore un reportatge del programa 'De prop' a Punt 2, i la veritat, m'ha agradat, i molt ;) . TRobe que és a aquest canal on queda una miqueta de dignitat de tot RTVV, i algun programa que altre interessant. Concretament, a De prop treien el poble de Piles (la Safor), i certament m'he sentit molt identificat. També val a dir, que no m'han tret a la tia aquesta pesada de 'Piluca', que apareix en alguns programes i sembla haver eixit d'Apache a les 7 del matí per haver-se'n anat a un poble xicotet i xarrar amb els uelets a qui els cau la baba darrere d'ella.. Tot i això, el programa dedicat a Sant Joanet també va estar prou bé, sobretot tenint en compte la directa relació entre castelloners i santjoaneters :) .

Per curiositat, algú se'n recorda d'això??

A banda, comentar algun programa interessant com Medi Ambient (amb les grans intervencions que feia el desaparegut Joan Pellicer), Mercat o en alguns moments, Barri (tot i que no s'esforcen gens per buscar gent que parle valencià, com sol ser la tònica de RTVV). Supose que és una miqueta el 'reducte folclòric' valencià que podem trobar a RTVV.  A Canal 9, si que res de res... 'Un beso i una flor', l'OT a la valenciana i presentat per l'Osborne és un dels darrers despropòsits d'aquest canal, que es parapeta amb l'audiència de l'Alqueria Blanca! Al capdavall, un reflex de la societat valenciana!! Després sintonitzes TV3, C33 i d'altres de la Corpo (CCRTV) i et deixa les dents molt i molt llargues... com és possible tanta qualitat a tan a prop?? Programes de divulgació molt interessants, debats amb tots els punts de vista i opinions, entreteniment sa, ... Molt ens queda per aprendre, i molts GOVERNANTS per canviar, al País Valencià!

Ah, i no parlem dels grans debats de 24.9 amb el tio Torró, que convida a un periodista del Mundo, un altre de la Razón i un altre de l'ABC... Imparcialitat a dojo, vaja! Mentrestant, aprofiteu l'internet per conéixer altres punts de vista i vore més canals de fora... A mi m'agrada prou ficar el nas per www.rtp.pt per conéixer les novetats del nostre veí ibèric, i que tan desconegut tenim, o per http://www.rtbf.be/info/ per conéixer millor Valònia (llàstima no entrede l'holandés per veure canals flamencs ;) ), o com no www.eitb.com per vore alguna cosa d'Euskal Herria.

Ànims i a canviar la nostra societat, que falta ens fa!

No comments: